Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Tarihçe

2015-2016 yılında eğitim-öğretime başlayan Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü, çağımızın en gözde meslekleri arasında yer alan medya sektörüne, eleştirel düşünebilen, teknik altyapıya hakim, analitik ve araştırmacı bir yaklaşıma sahip, medya profesyonelleri yetiştirmektedir.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü müfredatı ulusal (Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi/TYYÇ) ve uluslararası (Avrupa Kredi Transfer Sistemi/AKTS) kriterlere uyumlu olarak oluşturulmaktadır. Bu bağlamda müfredat hem kuramsal dersler hem de uygulama dersleri içermektedir. Uygulama dersleri öğrencilerin yaratıcı medya metinleri üretmelerini sağlamak amacıyla televizyon ve reklam stüdyolarında yürütülmektedir.

Bölümdeki, öğretim üyeleri medyanın işlevlerini görünür hale getirmek ve yaratıcı medya metinlerini inşa etmek için sektörel deneyimlerini akademik çalışmaları ile zenginleştirerek öğrencilere yeni bakış açıları sunmaktadır.