‘İnsan Kaynakları Yönetiminde Yapay Zekâ Teknolojileri ve Uygulamaları’ Çalışması Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Canan Tiftik’in ‘İnsan Kaynakları Yönetiminde Yapay Zekâ Teknolojileri ve Uygulamaları’ isimli makalesi IBAD Sosyal Bilimler Dergisi’nde yayımlandı.

Yapay zekânın insan kaynakları alanında kullanımı ve etkileri konu edilen çalışmanın amacı, yapay zekânın insan kaynakları yönetiminin çeşitli unsurları ile etkileşimi sonucunda literatürün geldiği noktayı tespit etmek ve gelecek çalışmalara derlenmiş bilgi sunmaktır.

İnsan kaynakları yönetimi ve yapay zekâ alanlarında yapılan çalışmaları tespit etmek amacıyla nitel araştırma metodolojisi benimsenmiştir. Araştırmacıya ulaşılabilir olan akademik, teknik ve mesleki yayınlardaki bilgi ve veriler incelenmiş, değerlendirilmiş ve yapay zekânın, insan kaynakları yönetiminin belirli alt alanlarında kullanabileceğine dair bulgulara ulaşılmıştır.