1921'den 2019'a Efes'te Arkeoloji

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Araştırma Görevlisi Fırat Baranaydın, 26 Aralık 2019 tarihinde "1921'den 2019'a Efes'te Arkeoloji" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
Arkeolog ve restoratör Baranaydın, Türkiye’nin en önemli arkeolojik sit alanı ve en büyük açık hava müzesi olan Efes'te gerçekleştirilen arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarını öğrenciler ile paylaştı.

Efes'in, tarih öncesinden başlayarak Hellenistik, Roma, Bizans, Beylikler ve Osmanlı Dönemleri boyunca kesintisiz yerleşim gördüğünü ve her zaman politik ve ticari bir merkez olduğunu vurgulayan Baranaydın, 'Efes 1990’lı yıllardan itibaren turistik bir kimliğe sahip' diye vurgu yaptı.

Etkinliğe başta Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğrencileri olmak üzere katılımcılardan yoğun ilgi vardı.