Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Bölüm Başkanları ile Bankalar Birliği Akademi-Sektör iş birliği toplantısı

Türkiye’deki üniversitelerin bankacılıkla ile ilgili bölümlerinin başkanları 13 Aralık 2019 Cuma günü Bankalar Birliği’nin Akmerkez binasında ev sahipliği yaptığı sektör-üniversite iş birliği toplantısında buluştular.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü temsilen Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar, açılış konuşmalarını Geçici Program Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ve Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin’in yaptığı toplantıda aşağıda belirtilen konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümleri akademisyen ve öğrencilerinin bankacılık sektörüyle yakın temas halinde olmasının sağlanması konusu üzerinde duruldu. Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümleri akademisyenleri arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümlerinin müfredatlarının sektörün beklentileriyle uyumlaştırılmasının önemine değinildi.

Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümlerinin akademisyenleri ile üst düzey sektör profesyonellerinin yılda bir defa yapılacak bir konferans/sempozyum/çalıştay ile bir araya getirilmesi belirtildi. Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümü öğrencilerinin staj imkânlarının geliştirilmesi vurgulandı. Türkiye'de lisans düzeyinde eğitim veren bankacılık bölümü akademisyen ve öğrencilerinin global boyutta güncel sektör bilgilerine erişim olanaklarının geliştirilmesi belirtildi.

Verimli geçen toplantı Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ekrem Keskin’in akademi-sektör iş birliği için bu toplantının başlangıç olduğunu ve farklı üniversitelerin ev sahipliğinde devam edeceğini ifade etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.


 Bankalar Birliği



Haberler

Tüm Haberler