Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi Hande Ayhan Gökcek'in Yazarlarından Olduğu Makale Çalışması Yayınlandı

Doktora Öğrencisi Özgür Ertem, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Savaş ve UBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hande Ayhan Gökcek ortak yazarlığında hazırlanan “Kültürel Çeşitliliğe Sahip Çok Uluslu İşletmelerde Hizmetkâr Liderlik ve Farklılıkların (Diversity) Yönetiminin Projelerin Başarısı Üzerindeki Etkileri: Dubai’de Bir Uygulama” başlıklı makale çalışması Uluslararası Yönetim ve Sosyal Araştırmalar Dergisi’nde yayınlandı.

Çalışmada çok kültürlü ve uluslu işletmelerde yöneticilerin sergiledikleri hizmetkâr liderlik davranışlarının yine bu örgütlerde yürütülen projelerin başarısı üzerine etkileri ve ayrıca yöneticilerin farklılıkların (diversity) yönetimi konusundaki desteklerinin proje başarısı üzerindeki yansımaları konu edinilmiştir. Makale çalışması kapsamında nüfusunun %85’ten fazlası gurbetçilerden oluşan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir şehir ve emirlik olan Dubai’deki çok kültürlü şirketlerde beyaz yaka çalışan olarak bir proje ekibinde görev almış kişiler örneklem olarak seçilmiş ve çalışma yapısal eşitlik modeli ile analiz edilmiştir. 


Dubai’de, hizmetkar liderlik ile yöneticilerin farklılıkları destekleme dereceleri boyutlarının, proje başarısı boyutlarını etkilemediği savunulan araştırmada elde edilen sonuçlar, bu hipotezlerin %70’inin doğrulanmakta olduğunu göstermektedir.


Makalenin tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 


Haberler

Tüm Haberler