Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, Yeraltındaki İstanbul'u anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Restorasyon ve Konservasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, 19 Aralık 2019 tarihinde "Yeraltındaki İstanbul" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
Kültür mirası yönetimi üzerine uzmanlık yapmış olan Türkoğlu, konuşmasına İstanbul'un tarih öncesi çağlardan bugüne bir höyük niteliğinde olduğunu belirterek başladı. İstanbul'da gerçekleştirilen Taş Devri, Neolitik Dönem ve Bizans Dönemi'ne tarihlenen alanlardaki arkeolojik kazı çalışmalarını anlattı.
 
Arkeolojik katmanların kentsel hafızadaki önemini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, kültür mirasının çağdaş bir yaklaşımla ve bilimsel uygulamalarla kente, kent kimliğine ve yerel ekonomiye kazandırılması gerektiğini belirtti. Konuşmanın sonunda söz alan katılımcılar, kültür mirası konusundaki eğitimin geliştirilmesinin önemine ve yaşadığımız kentlerin tarihini tanımanın gerekliliğine vurgu yaptı.
 
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kılıç'ın da katılımları ile gerçekleşen etkinliğe başta Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğrencileri olmak üzere katılımcılardan yoğun ilgi vardı.



Haberler

Tüm Haberler