Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Gastronorm’da ekşi mayalı ekmek kokusu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Gastronomi (İngilizce) Bölümü, Bakery Chef Mehmet Özbay’ı Gastronorm’da ağırladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi (İngilizce) Bölümü öğrencileri, Basic Culinary Techniques-I ve Gastronomic Applications-I dersleri kapsamında Gastronorm’da Bakery Chef Mehmet Özbay’ı ağırladılar. Dersin öğretim elemanı Executive Chef Fatih Mehmet Aydın aracılığıyla bölüm öğrencileri ekşi mayalı hamurdan ekmek üretimi atölyesine katılma imkanı elde ettiler. 

 

Bakery Chef Mehmet Özbay; Hilton, Titanic, Edition gibi otellerde tecrübelerini aktarıp birçok tanınmış restoranlara da danışmanlık hizmeti vermektedir. Ekşi mayanın elde edilmesinin zorluğunu, kendi ekşi mayasının üretim sürecini, her ekşi mayanın aynı aroma ve lezzeti veremeyeceğini, ekşi mayalı ekmek üretimindeki püf noktaları öğrencilerimize aktardı. 

 

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, Doç. Dr. Rehab Ahmed Mohamed Elgamıl ve Arş. Gör. Gizem Hülağa da eğitime katılım gösterdiler. Öğrenciler, eğitim sonrası ekşi mayalı ekmekleri tadarak diğer ekmeklerin aroma ve görünüşlerindeki farklılıkları değerlendirdiler. 

 

Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp öğrenciler adına, değerli bilgilerini ve zamanını öğrencilerimizle paylaştığı için Bakery Chef Mehmet Özbay’a; bu etkinliğin düzenlenmesini organize ettiği için dersin öğretim elemanı Executive Chef Fatih Mehmet Aydın’a teşekkürlerini sundu.

 

 Ekşi Mayalı Ekmek Wokshop



Haberler

Tüm Haberler