Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)








 "Turizmde Risk ve Sigorta İlişkisi" Başlıklı Ulusal Kitap Bölümü Basıldı


Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çöp ve Arş. Gör. Gizem Hülağa'nın bölüm yazarlığı yaptığı "Turizmde Risk Yönetimi" adlı kitap basıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar ÇÖP ve UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Arş. Gör. Gizem HÜLAĞA "Turizmde Risk Yönetimi" adlı kitapta 'Turizmde Risk ve Sigorta İlişkisi' başlıklı kitap bölümünde yer aldılar. Prof. Dr. Muharrem TUNA editörlüğünde tüm aşamaları yürütülen "Turizmde Risk Yönetimi" kitabı Turizm işletmeciliği kategorisinde yer almakta ve yedi bölümden oluşmaktadır. 
 
Virüs salgının ortaya çıkması ve pandemi haline dönüşerek dünyanın her bölgesini etkilemesi, ayrıca turizm sektörünün böyle bir riske karşı hazırlıksız yakalanması risk yönetimi konusunu gündeme getirmiştir. Bu amaç doğrultusunda yazılan kitap bölümünde; risk yönetimi ile sigorta ilişkisi incelenmiştir. Turizm sektöründe risklerden olası zararların önlenmesi ya da en aza indirilmesi için risk alanına yönelik farklı sigorta türlerinin ortaya çıktığına, seyahat çeşitleri ve ihtiyaçlara yönelik sigortaların çeşitlendiğine ve bunların neler olduğuna değinilmiştir. Ayrıca sektörde öngörülemeyen riskler için planlama ve yönetimin gerekliliği kadar, sigorta imkânlarından turistlerin yanı sıra sektörde yer alan kuruluşların da faydalandığı bilgisi paylaşılmıştır. Kitap bölümünde risk unsurlarına, unsurların olası zararlarına ve zararların sigortalama ile önüne nasıl geçilebileceğine örneklerle yer verilmiştir.