Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Tarihinden Tarifine Bulgur


Bölüm öğrencilerimize yönelik bulgur eğitimi gerçekleştirildi.


Duru Bulgur tarafından 2015 yılında başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri öğrencilerine yönelik 10/05/2021, pazartesi günü bulgur eğitimi online olarak verilmiştir. Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru tarafından verilen eğitimde "Tarihinden Tarifine Bulgur" ile ilgili öğrencilere geniş bir bilgi sunulmuştur. Ayrıca eğitim alan öğrencilerimize eğitim belgesi hazırlanmıştır.

Bölümümüz Dr. Öğretim Üyesi Nevruz Berna Tatlısu sürdürülebilir tarım adına milli besinimiz bulgurun yemeklerde kullanım olanaklarının inovatif tariflerle artırılmasında geleceğin şefleri gastronomi öğrencilerimize ihtiyacımız olduğunu ve bu nedenle milli değerlerimiz haline gelen
besinlerimizin tariflerdeki kullanılma oranlarını artırmamız için bölüm öğrencilerimizi bu eğitimlerle desteklediğimizin altını çizdi. Bulgurun tarihi, besinsel içeriğinin zengin olması ve kolay işlenebilmesi, bulgurun dünya mutfaklarında kullanılma potansiyeli, örnek ar-ge ürünleri, kalite kriter ve testleri eğitimin temel kısımlarını oluşturmuştur.