Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Arş. Gör. Engincan Yıldız 4. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi’ne Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Arş. Gör. Engincan Yıldız, 4. Uluslararası Yeni Dünyada İletişim Kongresi’ne Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Ebru Özgen ve İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Öğr. Gör. İrem Aydoğdu’nun ortak yazarlığındaki "Sivil Toplum Kuruluşlarında Toplumsal Güvenin Oluşturulması Kapsamında Bir Araştırma" başlıklı çalışmayla katıldı.

Çalışmada, sivil toplum kuruluşlarının kendilerine karşı toplumsal güvenin sağlanmasında hangi iletişim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve bu konununun öneminin ne derecede bilindiği ölçülmüştür. Çalışma sonucunda sivil toplum kuruluşlarının toplumsal güvenin öneminin farkında olduğu ve bu konuda kayda değer çalışmaları olduğu sonucuna ulaşılmıştr.

Yapılan analizler neticesinde, katılımcılar tarafından, şeffaflık ilkesi vurgulanmış ve sivil toplum kuruluşlarına karşı güvenin oluşmasında bu ilkenin önemine vurgu yapılmıştır.