Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Reklam Atölyesi açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü bünyesinde öğrencilerin uygulamalarının daha etkin kılınması amacıyla Reklam Atölyesi açıldı.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü’nde eğitim alan, basın fotoğrafçılığı yanında reklam fotoğrafçılığı alanında da birçok başarılı projeye imza atan Anadolu Ajansı foto muhabiri Şebnem Coşkun, UBYO Reklam Atölyesi’nin açılışı kapsamında Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri ile Reklam Fotoğrafçılığı Workshop’u gerçekleştirdi.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu ve  Reklam Fotoğrafçılığı dersi yürütücüsü Öğr. Gör. Fulya Beteş önderliğinde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, reklam fotoğrafçılığı dersi final projeleri olarak geliştirdikleri İstanbul Gelişim Üniversitesi yeni yıl afişleri çekimlerini yeni açılan atölyedeki profesyonel ışık ekipmanları ile yaptılar. Konsept dahilinde etkinliğe ön hazırlık yaparak gelen öğrenciler fotoğrafçı Şebnem Coşkun önderliğinde kompozisyonlarını en doğru ışıkta en etkili nasıl fotoğraflayabileceklerinin uygulamalarını yaptılar.

Workshop süresince öğrencilerle birlikte olmaktan çok keyif aldığını belirten fotoğrafçı Şebnem Coşkun, kendisinin de uygulama temelli bir bölümden mezun olduğunu, sektörden gelen konuklarla birlikte olup, uygulamalar yapmanın öneminin ne kadar büyük olduğunu ve öğrencilerin gerçekten tüm bu etkinliklere kolayca ulaşabildikleri, uygulamaya da bu denli ağırlık verilen bir bölümde olduklarından dolayı çok şanslı olduklarını belirtti. Reklam Atölyesi’ nde açılış için İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde olmaktan çok mutlu olduğunu ekleyerek teşekkürlerini sunmasının ardından etkinlik sonlandırıldı.