Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Ünlülerin fotoğrafçısı Ali Eşitmez reklam fotoğrafçılığını anlattı

Ünlü yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Ali Eşitmez, İGÜ Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün "Reklam Fotoğrafçılığı" söyleşisinde İGÜ öğrencileri ile buluştu.

2013 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Ödülleri’nde en iyi fotoğrafçı ödülünü alan ünlülerin fotoğrafçısı Ali Eşitmez, reklam fotoğrafçılığı ve model çekimi üzerine deneyimlerini öğrenciler ile paylaştı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu ve Reklam Fotoğrafçılığı dersi yürütücüsü Öğr. Gör. Fulya Beteş önderliğinde gerçekleşen etkinlik, Ali Eşitmez’in Madonna’dan Tarkan’a bir çok dünya starının fotoğraf çekimlerinin yer aldığı portfolyo gösterimi ile başladı. Fotoğraf ekipmanları, reklam fotoğrafçılığı, ünlülerin fotoğrafları ve albüm kapağı çalışmalarını içeren slayt gösterisinin ardından Ali Eşitmez öğrencilerin sorularını cevapladı.

Öğrencilere kendi fotoğraf serüveni ve kariyerinde önem taşıyan dönüm noktalarını anlatan Eşitmez, her işte olduğu gibi fotoğrafta da başarının temel anahtarının işini sevmek olduğunu söyledi. Ünlülerin fotoğraf çekimleri esnasında güçlü bir kare elde edebilmek için tekniğin kadar fikrin de dikkat çeken fotoğraf sanatçısı, fotoğraflayacağı isimlerin kişilikleri ve karakterlerinden de izler taşıyan projeler üretmenin büyük önem taşıdığını vurguladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu tarafından teşekkür plaketi takdim edilen fotoğraf sanatçısı Ali Eşitmez, “2013 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden aldığım ödül sonrası çok güzel işlere imza attım ve üniversiteniz bana çok uğurlu geldi. Bu güzel gün ve de ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim. Bende bu denli profesyonel bir organizasyon yapan öğrencileri yaz dönemi stajlarında şirketimde görmekten çok mutlu olurum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.