Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

‘‘Bilinçaltımda Korona Var!’’ İsimli Webinar Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay önderliğinde, son sınıf öğrencileri Melis Tülay Taşçı ve Ebru Yerekaban tarafından, Kovid-19 salgın döneminde insanların yaşadıkları psikolojik problemlerin çözümüne yönelik webinar organize edilmiştir.

Webinar öncesinde, 18-60 yaş arasında, 100 kişinin katılım sağladığı bir anket çalışması gerçekleştirilmiştir. Anket sonuçlarına göre; %45’lik dilimin pandemi döneminde çevresiyle olan ilişkilerinin bozulduğu, %53’lük dilimin pandemi sürecinde kendini yalnız hissettiği, %60’lık dilimin ise pandemi sürecinde okul veya iş başarısının olumuz etkilendiğinin tespiti yapılmıştır.

Uzman Klinik Psikolog Pelin Küçük’ün konuk olarak katıldığı webinarda, global salgın nedeniyle yaşanılan psikolojik zorlukların farkındalığı, birey psikolojisini güçlendirme ve egzersizlerle destekleme konuları üzerinde durulmuştur.

Webinar sonunda Pelin Küçük, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a, Arş. Gör. Nevra Üçler’e ve son sınıf öğrencileri Melis Tülay Taşçı ve Ebru Yerekaban’a konu ile ilgili yaratılan farkındalıktan ötürü teşekkürlerini iletmiştir.