Havacılık Yönetimi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencileri konferansta

Havacılığın önemli isimlerinden Servet Başol ve Airport Haber'in sahibi ve köşe yazarı Ali Kıdık İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerine havacılık sektörü alanında bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Kariyerine ATC ( Hava Trafik Kontrolorü) olarak başlayan ve daha sonra Dispatcher olarak devam eden Servet Başol üniversitemize gelerek öğrencilere tecrübelerini aktardı. Konferans süresince öğrencilere çalışma hayatlarında nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini ve sektörü daha iyi tanımalarını sağlayacak, akıllarındaki soru işaretlerini giderebilecek bilgilere yer verdi.

‘’HAVACILIĞIN DİLİ İNGİLİZCE’’

Konuşmasında havacılığın dilinin İngilizce olduğunu ve dolayısıyla İngilizce öğrenmenin öneminden bahsetti. Konuşmasında birçok kez İngilizceye vurgu yapan Servet Başol öğrencileri bu konuda bilinçlendirdi. Sektörde İngilizce bilmenin getirdiği avantajlardan bahsederek öğrencilerin bu konudaki eğilimi arttırdı. ‘’Eğer diliniz varsa havacılığın her kolunda rahatça iş bulabilirsiniz’’ diyen Servet Başol sektörün çok geniş olduğunu ve gerekli donanıma sahip bireylerin rahatça iş bulabileceklerinden bahsetti.

Konferansın sonunda, Servet Başol’a konferansa katılımından dolayı plaket takdim edildi. Öğrencilere ise kalem ve havacılık logolu anahtarlıklar hediye edilerek konferans sonlandırıldı.