İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary'nin yeni makalesi yayımlandı

Uygulamalı Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary'nin de yazarları arasında bulunduğu ‘’Emotions of Young Adults on Crime Reports against Women’’ başlıklı İngilizce makale PalArch’s Journal of Archaeology of Egypt/Egyptology adlı uluslararası dergide yayımlandı.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary, Sağlık Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ashifa K.M. Ashraf, Marian College Kuttikkanam Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Rasi R.A. ve sosyal çalışmacı Jeslin  Anto’nun beraber ortaya koydukları ‘’Emotions of Young Adults on Crime Reports against Women’’ adlı çalışma, 2020 yılında PalArch’s Journal of Archaeology of Egypt/Egyptology dergisinin 17. sayısında İngilizce olarak yayımlanmıştır.

Genç yetişkinler arasında yürütülen ‘’Emotions of Young Adults on Crime Reports against Women’’ adlı makale, kadınlar hakkında olan suç haberlerinin genç yetişkinlerin duygularını nasıl etkilediğini ve bu haberlere nasıl tepki verdiklerini ortaya koymaktadır. Nicel araştırma tekniklerinin kullanıldığı araştırma makalesinde, sonuç kısmında genç yetişkinlerin bu haberlere karşı olan öfke duygularının ağır bastığı tespit edilmiş, gelecek çalışmalarda aynı yöntemle farklı yaş gruplarına da uygulanabileceği öngörülmüştür.