Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı








 İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni Kazananların Yapması Gereken İşlemler


İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin sevgili öğrencileri, büyük Gelişim ailemize hoş geldiniz. Üniversite kayıtlarımız 3-7 Eylül tarihleri arasında başlıyor


 
1. ÖN KAYIT
www.gelisim.edu.tr 'ye girerek ön kaydımızı tamamlıyoruz. Daha önce ön kayıt işlemi yapmadıysanız A Blok Rektörlük binası -3. kattaki kütüphanemizden ön kaydınızı yapabilirsiniz. (Ön kayıt işlemi asıl kayıt değildir.) Tam Burslu olarak bir bölüme yerleştiyseniz muhasebe ve bankaya uğramadan, 4. adımdan devam edebilirsiniz. 

2. EĞİTİM ÜCRETİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLENDİRME
Eğitim-öğretim ücreti ödemelerinde nakit işlem yapacaksanız önce bankadan sıra alıp işleminizi bitirdikten sonra geri kalan işlemlerinizi muhasebeden sıra alarak tamamlamanız gerekiyor. Eğer nakit işlem yapmayacaksanız sadece muhasebeden sıra alarak ödeme ve taksitlendirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz

Not: 2 ve 4 yıllık sağlık bölümlerinin banka ve muhasebe işlemleri Sağlık Bilimleri Yüksekokulu B Blokta, diğer tüm bölümlerin banka ve muhasebe işlemleri Rektörlük A Blok 0. katta yapılmaktadır. 

3. EVRAK TESLİMİ
Banka ve muhasebe işlemlerinizi tamamladıktan sonra kayıt işleminizi tamamlamak üzere A Blok Rektörlük Binası -1.kattaki öğrenci işlerinden sıra alıyoruz. Evrak kontrol masasında evraklarınızı kontrol ettirip öğrenci işlerine evraklarınızı teslim ediyorsunuz. 

Kaydınızı artık tamamladınız. Büyük Gelişim ailemize tekrar hoş geldiniz. 


2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir? 

  1. Lise Diplomasının Aslı ( Noter onaylı ya da "aslı gibidir" nüshaları kabul EDİLMEYECEKTİR )                  
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Başka bir yükseköğretim programından mezun öğrenciler için de LİSE DİPLOMASI ile kayıt alınacaktır. Daha önce mezun olunan yükseköğretim kurumu diploması ile kayıt alınmayacaktır.
 
Lise diplomasını kaybeden öğrenciler mezun olduğu liseden alacakları onaylı (Islak İmzalı ve Mühürlü)  KAYIP belgesi ile işlem yaptırabilirler. 

  1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
     
  2. İkametgâh Belgesi ( Muhtarlıktan veya e-devlet’ ten alınabilir )
     
  3. 2 Adet Vesikalık Fotoğraf ( Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır )
     
  4. ÖSYS Sonuç Belgesi
     
  5. Muhasebeden Onaylanmış Ödeme Planı veya Tahsilat Makbuzu
     
  6. 1996 ve önceki yıllarda doğan erkek adaylar için Askerlik Tecil Belgesi ( Askerlik Şubelerinden veya e-devlet’ ten alınabilir ) Askerlik görevini yapmış olanlar için askerlik durumlarını gösteren belge.
  1. Başka bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler, aynı düzeyde (lisans-lisans, ön lisans-ön lisans) örgün yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramayacak; ancak örgün eğitimle beraber açık öğretim ile uzaktan eğitim programlarına kayıt yaptırılabilecektir. Bu şekilde başka bir yükseköğretim kurumunda halen kayıtlı olan ve lise diplomasının aslı ilgili yükseköğretim kurumunda olan öğrenciler LİSE DİPLOMASININ KURUM KAŞELİ ASLI GİBİDİR FOTOKOPİSİ ve ÖĞRENCİ BELGESİ (e-devlet’ ten alınabilir) ile müracaat edebilirler. 
YÖK’ÜN KARARI İLE ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:
 
>İLK ve ACİL YARDIM (Önlisans)
 
1.Devlet Hastanelerinden veya Üniversite Hastanelerinden aşağıdaki hususları içeren bir sağlık kurulu ( heyet ) raporu almalıdır. 

  • Sürücü belgesi olmayan öğrencilerin sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip oldukları raporda belirtilmelidir.
  • Raporda öğrencinin boyu ve kilosu belirtilmelidir. 
2. Program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir.
 
3. Kız öğrenciler 160 cm ve erkek öğrenciler 165 cm’den kısa olmamalıdır.
 
4.Öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan olmalıdır.

5. Kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
 
>SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (Önlisans)
 
1.Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir. 

2.Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
 
3.Kız öğrenciler için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmalıdır.
 
4) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmalıdır.
 
5) Kız ve erkek öğrencilerin kilosu boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan olmalıdır.
 
6) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamalıdır.
 
>HAVACILIK YÖNETİMİ (Lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (Önlisans), UÇUŞ HAREKÂT YÖNETİCİLİĞİ (Önlisans)
 
1.Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak. 

  • Raporda işitme kaybı/eksikliği,  görme kaybı/eksikliği vs. belirtilmelidir. 
  • Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır.
2. Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

>UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (Lisans), UÇAK TEKNOLOJİSİ (Önlisans)
 
1.Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak. 

  • Raporda renk körlüğü, görme kaybı/eksikliği, işitme kaybı/eksikliği vs belirtilmelidir.
  • Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” ifadesi bulunmalıdır. 
2.Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
 
YKS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BİLDİRİLEN YÜKSEKÖĞRETİM
PROGRAMLARINA HANGİ DURUMLARDA KAYIT YAPTIRILAMAZ?

 
Merkezi yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın internet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.
 
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrencilerin durumlarının ÖSYM Başkanlığınca alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (BURSLU programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 15 gün içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. ( 2018 ÖSYM Kılavuzu – 4.3/syf 8 )

enlightened Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.