Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü “Bir Filmin Öyküsü: Alexander at the End of the World” Filminin Yönetmeni Tanju Özdemir’i Ağırladı

THY 326 – Kısa Film Uygulamaları dersi kapsamında 24 Mayıs 2021 tarihinde yönetmen Tanju Özdemir’in katılımıyla “Bir Filmin Öyküsü: Alexander at the End of the World” isimli online film gösterimi ve yönetmenle söyleşi etkinliği gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Zengin’in üstlendiği etkinlikte “Alexander at the End of the World” filminin yönetmeni Tanju Özdemir, filmin doğuş sürecinden ve film yapım sürecinde yaşamış olduğu bazı şahsi deneyimlerinden bahsetti.

Başlangıçta uzun metrajlı bir film gerçekleştirmek üzere yola çıktığını ifade eden Özdemir, daha sonra karşılaşmış olduğu bazı zorluklar neticesinde uzun bir süredir planladığı “Alexander at the End of the World” isimli kısa film çalışmasını gerçekleştirdiğini ifade etti.

“Alexander at the End of the World” için beş ay gibi uzun bir çekim sürecine ihtiyaç duyduğunu ve bu kadar uzun süreli çalışabilecek bir oyuncu çift bulmakta zorluk çektiğini ifade eden Özdemir, daha sonra eşi ile birlikte oyunculuğu da kendilerinin üstlenmeye karar verdiklerini belirtti.

Katılmış olduğu film festivallerinde yoğun bir beğeni ve ilgiyle karşılaştığını belirten Özdemir, festivallerden aldığı geri dönüşler doğrultusunda filminde kurmayı amaçladığı şiirsel atmosferi başarılı bir şekilde kurmuş olduğunu görebildiğini ifade etti.

Etkinliğin sonlarına doğru katılımcı öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Özdemir, şahsi tecrübelerinden hareketle geleceğin sinemacılarına bazı tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi. Söz gelimi, bir filmin hem yönetmeni hem de oyuncusu olmanın çok zor bir iş olduğunu belirten Özdemir, bir daha herhangi bir filminde iki rolü birden üstlenmek istemediğini de ifade etti.