Dr. Öğr. Üyesi İlke Ciritci Sürdürülebilir Şehirler'i anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İlke Ciritci ve Dr. Öğr. Üyesi Gül Yücel, kaleme almış olduğu “Sürdürülebilir Şehirler ve Turizm Bağlamında Pamukkale Yerleşimi” isimli çalışmalarını 19 Ekim 2019 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen 20. Ulusal Turizm Kongresi'nde sundu.
Çalışmalarında tarih, doğa ve kültürel varlıkları ile temas içindeki yerleşimlerde sürdürülebilir turizm koşullarını, Pamukkale yerleşimi örneğinde inceleyen Dr. Öğr. Üyesi İlke Ciritci, “Bir kentin kültür turizmi ile gelişimi sadece fiziksel yönüyle değil ekonomik, sosyal ve kültürel olarak birlikte almak ve yerleşimi kendi özgün değeri ile bir bütün olarak koruyabilmenin yollarını aramalıdır” dedi.