Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Gastronomi Bölümü lezzetin sırrını ileri teknoloji kullanmayı bilerek yakalar

UBYO Gastronomi Bölümü 1. ve 3. sınıf öğrencileri mutfakta sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamanın püf noktası çok fonksiyonlu gelişmiş fırın sistemini uygulamalı öğrendiler.
Yakın bir zamanda 1990 yılında İtalya'da kurulan UNOX firmasının kısa sürede diğer rakiplerini yakaladığı teknolojisi ve başarısını Gastronomi Bölümü mutfağında uygulamalı eğitime dönüştürmüştür.

UNOX İtalya'nın Aktif Pazarlama Şefi Aykun Taşciian tarafından tüm gün sürede eğitimde öğrenciler ileri teknoloji kombi fırın hakkında teknik ve uygulamalı bilgi aldılar. Günümüzde kuruluşlar arasında artan rekabet ile zorlaşan ortam koşullarının gastronomi uzmanlarını ve firmaları malzeme, zaman, yer ve enerjiyi iyi kullanmaya yönelttiğini belirten Taşciian, Gastronomi Bölüm Öğrencilerini son derece ilgili ve aktif gördüğünü, İGÜ dinamizmini çoğu başka yerde bulamadığını ifade etti. Bölüm Öğretim Elemanları Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, Öğretim görevlileri Tolgahan Tabak, İbrahim levent Demirçakmak, Oğuzhan Köklü ve Halil İbrahim Orhan tarafından organize edilen eğitimin bitiminde Aykun Taşciian'a plaketi sunularak desteklerinden dolayı teşekkür edildi.
 


Haberler

Tüm Haberler