Lojistik ve Ticaret Kulübü tarafından “E-Ticaretin Dönüşümü” Adlı Etkinlik Düzenlenmiştir

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS), Lojistik ve Ticaret Kulübü tarafından “ E-Ticaretin Dönüşümü” adlı etkinlik düzenlenmiştir. Sektörden önemli iki ismin yer aldığı bu online olarak düzenlenen etkinlikte öğrenciler, sektörün uzmanları ile tanışma fırsatı yakaladı.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ebru Nergiz ve  Lojistik ve Ticaret Kulübü Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sema Mercanoğlu Erin, Dr. Öğretim Üyesi Ali Çelik, Arş. Gör Nuran Akdağ, uzmanların ve pek çok öğretim üyesinin katılım sağladığı etkinlik kapsamında E – İhracat Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Tanciğer ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 2020 yılı mezunlarından aynı zamanda E-Ticaret Danışmanı Nazlıcan Kocademir deneyimlerini öğrencilerle paylaşmıştır. Öğrencilerin katılımının yüksek olduğu bu etkinlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri merak ettikleri soruları alanında uzman kişilere sorma fırsatı yakaladı. Öğrenciler, çalışma alanları ve sektördeki son gelişmeleri uzmanlardan dinledi.

E – İhracat Türkiye’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mert Tanciğer, e- ticaretin önemi, Türkiye’nin e-ticaretteki yeri ve ihracattaki öneminden bahsetmiştir. Tanciğer aynı zamanda Türkiye’nin önemli pazar payına sahip olduğunu belirterek, Amazon.com ve Alibaba.com gibi e-ticarette önemli pazar payına sahip olan sitelerin hesap yönetimi hakkında bilgi vermiştir. Bir diğer katılımcıda Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü mezunlarından Nazlıcan Kocademir okul yıllarında kendini nasıl geliştirdiği ve mezuniyet sonrası iş arama deneyimlerini öğrencilerle paylaşmıştır.

Öğrencilerin kariyerleri için önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Sema Mercanoğlu Erin, “Bu etkinliğin öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam aşamasında, yetkinlik alanında sahip olunması gereken vasıflara katkı sağladığını düşünüyorum” dedi.