“Dijital Çağda Habercilikte Etik Sorunlar: Haberler.com Haber Analizi” Çalışması Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin ve Arş. Gör. Nevra Üçler’in ortak yazarlığında “Dijital Çağda Habercilikte Etik Sorunlar: Haberler.com Haber Analizi” isimli akademik çalışma kitap bölümü olarak yayımlandı.
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin ve Arş. Gör. Nevra Üçler ‘in ortak yazarlığında ortaya koyulan akademik çalışma “Dijital Dünya ve Teknolojik Gelişmelerin Sosyal Bilimlere Etkisi” isimli kitapta yer aldı. Bu kitap bölümünde, habercilikte dijitalleşmenin yarattığı etik sorunlar çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı ise dijitalleşen habercilikte etik ihlalleri saptamak ve çözüm önerileri sunmak olup, çalışmada literatür taraması ve haber analizi esas alınmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin, “Özellikle dijitalleşme ile birlikte internet ortamlarında önemli etik sorunlar meydana gelmeye başladı. Bu çalışma ile birlikte habercilikte dijitalleşmenin yarattığı etik sorunları incelemek istedik ve önemli sonuçlara ulaştık” dedi.

Çalışmanın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.